Gezond management

 

Gezond management betekent investeren in alle medewerkers. Niet alleen in de 5 % van de medewerkers die om uiteenlopende redenen niet kunnen werken, maar ook in de 95 % die wel aanwezig is. Gezond Management beperkt zich niet tot verzuimmanagement maar investeert juist in gezondheidsmanagement. Omdat het zorg en aandacht geeft aan de mensen die het elke dag weer ‘doen’. En omdat het loont! Onderzoek laat zien dat iedere geïnvesteerde euro in gezondheidsmanagement binnen twee jaar 2,5 euro oplevert.

 

  • Gezond Gedrag

Gedrag heeft een rechtstreekse relatie met ziekte en verzuim. Gedrag bestaat uit gedachtes en gewoontes en die zijn beïnvloedbaar. Gewoontes zien we terug in de leefstijl van mensen. Een gefaseerde aanpak van duurzame gedragsverandering begint bij een aanleiding, vaak een bedreiging, die omgezet kan worden in een kans. Hier begint de mentale voorbereiding om uiteindelijk intenties om te zetten naar acties. Gewoon doen dus.

 

  • Gezond Bewegen

Bewegen als middel en metafoor voor gezondheid. Inactiviteit en een verstoorde energiebalans als uitgangspunt. Bewegen als synoniem voor lichamelijke activiteiten aangepast aan ieders persoonlijke wensen en doelstellingen. In het kader van duurzame gedragsverandering is het van belang dat beweegprogramma’s doelgericht en concreet zijn. Het gedrag moet direct beloond worden en op moeilijke momenten moet men zijn voorbereid. Bewegen moet in een sociale context (werk/privé) plaatsvinden met als uitgangspunt het vormen van (doel)groepen.

 

De eenvoudigste manier om de gezondheid te bevorderen wordt gerealiseerd door fysieke activiteiten uit te voeren in de juiste dosering en intensiteit, en dit bij voorkeur gedurende minimaal 30 minuten op bijna alle dagen van de week. Hiermee is bewegen het goedkoopste en voor iedereen het meest toegankelijk medicijn (bron: World Health Organisation).